Az Erdőkalandokról

Kucsera Orsolya vagyok, történelem szakos tanár, fejlesztőpedagógus, ESMT terapeuta.

Az Erdőkalandok projektet azért hoztam létre, mert meggyőződésem, hogy a hatékony formája a tanításnak nem az, hogy átadjuk a tudásunkat. Sokkal inkább az, hogy kinyissuk a gyermek számára a világot, felkeltsük az érdeklődését, megtanítsuk hatékonyan tanulni, teret adjunk a kreativitásának, és támaszt nyújtsunk az elakadásaiban. Nagyon fontos, hogy képesek legyünk minél több szempontból segíteni a gyerekek fejlődését, de úgy ahogyan azt ők szeretnék és ahogyan azt be tudják fogadni.

Úgy gondolom, hogy egy gyermek életében az élmények által megtapasztalt dolgok azok, amik igazán megragadnak. Legyen az tanulás, vagy bármilyen esemény – kirándulás, szülinap, játék – az összekötő kapocs az élmény. A gyerekek fejlődéséhez, örömteli, kiegyensúlyozott létéhez olyan út vezet, ahol a játék, az élmény és a természet a tanulással kéz a kézben jár.

ESMT – erdei szenzomotoros torna

Ez a foglalkozás ötvözi azt a két dolgot, ami a hivatásommá vált. A természetben (erdőben és vízen) foglalkozhatok gyerekekkel, támogathatom a fejlődésüket és segíthetek az elakadásaikban, illetve nyújthatok nekik olyan élményt, amivel természetessé vállhat számukra a természet tisztelete, szeretete és a vele való harmóniában élés.

Erdőkaland ESMT túra

Az ESMT erdőkalandok során fél vagy egész napos kikapcsolódásra várom a gyerekeket, ahol nem mellesleg még szorosabban tudunk a természettel együttműködni, lehetőség van az intenzív ESMT tornára, szorongásoldásra, egy jó kis kirándulásra, a szabadtéri piknikezésre is.

Az Erdőkaland ESMT túrák időpontjait aktuálisan eseményként tesszük közzé a https://www.facebook.com/erdokalandok/ oldalon.

Játékóra (csoportos vagy egyéni foglalkozás)

  • olyan kisiskolásnak, akinek esetleg kicsit ügyetlen a mozgása, maszatosak a rajzai, kevésbé szépek a füzetei, vagy bizonytalan a tájékozódásban, s talán ezekből következően nyugtalan a gyermek, vagy túlzott a félénksége.
  • Nagycsoportos ovisoknak, ha a szülő úgy érzi, hogy az iskola előtti évben egy kis segítség még jól jönne, hogy az iskolában a sikerélmény majd biztos legyen.
  • Azoknak a kisiskolás gyerekeknek is ajánlom, akiknek semmi gondjuk, őket életkortól függően a motoros funkciók, logikai és kritikai gondolkodás fejlesztésére épülő játékokkal a szövegértéstől a memóriáig igyekszem megdolgoztatni.

Erdei kalandok

A kalandokat ajánlom szeretettel születésnapi-, osztály-, vagy csoportprogramoknak, vagy, ha egy különleges programra van szükség, legyen az bármilyen alkalom.

A táborokat mind azon gyerekeknek ajánlom, akik szeretnének új barátokat, új élményeket szerezni és remek kalandokat átélni a szabadban.

Táborok

Ha tavasz, ha nyár, ha ősz vagy tél, irány egy jó kis tábor! Napközis és ottalvós táboraimba szeretettel várom azokat a gyerekeket, akik szeretnek kalandozni, nem rettennek meg a sátorban alvástól, vagy a fára mászástól. A táborokban az új barátok szerzése, a tartalmas játék garantált, a titkos fejlesztés pedig a ráadás.

Kucsera Orsi